Jentehelg i Oslo? Her er shoppe-guiden du ikke kan dra uten

Publisert den 31 jan. 2022 i Oslo

Den ultimate shoppeguiden for venninneturen til Oslo

Planlegger du en storbytur med jentegjengen til Oslo? Da står det sikkert shopping på agendaen, og vi har shoppeguiden du ikke kan dra på jentetur uten! Selv om hovedstaden vår er mindre i størrelse enn både Stockholm og København, har Oslo blitt en ordentlig shoppedestinasjon i løpet av de siste par årene. Nå kan Tigerstaden blant annet skryte på seg et nytt ’fashion district’ med internasjonale motehus som Gucci, Bottega Veneta, Isabel Marant og Saint Laurent – for å nevne noen få av de velkjente merkene du finner her. Men det tar slett ikke slutt der, siden shoppingmulighetene i Oslo er mange og varierte. I hovedstaden finner du alt fra eksklusive motehus til spennende vintagebutikker, så den som er glad i stil og design har mye å velge mellom.

Fra Grünerløkka i øst til Frogner i vest, her er shoppeguiden du ikke bør besøke Oslo uten å ha med deg!

Sentrum/Karl Johans gate

I Oslo sentrum er det gode muligheter for shopping. Oslos hovedgate, Karl Johans gate, går fra Jernbanetorget og helt til Slottet. Denne gaten og områdene rundt er et godt utgangspunkt for en dag med jentegjengen dedikert til shopping når du er i Tigerstaden. Nede ved Jernbanetorget finner du kjøpesentrene Oslo City og Byporten, samt Oslo S, som den siste tiden har fått et skikkelig ansiktsløft. Her finner du mange kjente kjedebutikker som H&M, Lindex, Kappahl, Dressmann, Vita, Bik Bok, Kremmerhuset og mange flere butikker innen mote, skjønnhet, interiør med mer. 

Fra Jernbanetorget opp mot Egertorget egner Karl Johans gate seg godt for en shoppingtur, med butikker tett i tett på begge sider. Midt på Egertorget ligger det som kanskje er Oslos mest luksuriøse motemagasin, Eger. Her finner du fantastiske merkevarer fra designere som By Malene Birger, Stella McCartney, Marc by Marc Jacobs, Mette Møller, Yme Universe, Burberry, Calvin Klein, Alexander Wang, Givenchy, Lululemon, Lanvin og Missoni – for å nevne noen. Få også med deg de lekre butikkene Sandro og Maje – og ikke gå herfra før du har kjøpt med deg en deilig smoothie fra juicebaren The Juicery eller en deilig cupcake fra det spennende konditoriet Soulcake

Det gamle ærverdige og kjente varemagasinet Steen & Strøm i Nedre Slottsgate er et luksusvaremagasin av typen du finner i andre storbyer verden over, med butikker som Gant, Filippa K, Karen Millen, Hugo Boss, Hermes, Georg Jensen, Baum und Pfedergarten, Polo Ralph Lauren, Michael Kors med mer.

I gatene rundt Steen & Strøm har Oslos nye motedistrikt vokst frem, med kjente internasjonale motehus som Louis Vuitton, Mulberry, Saint Laurent, Isabel Marant, Rag & Bone, Balenciaga og Bottega Veneta blant de mange spennende merkene du finner her. 

Grünerløkka

Grünerløkka er kanskje hovedstadens mest trendy nabolag, og her finnes det mange butikker som absolutt er verdt et besøk om du er på jakt etter å fornye garderoben litt.

Sentrert rundt gatene Markveien og Thorvald Meyers gate, er en rekke designbutikker du ikke bør gå glipp av på Grünerløkka: Velouria Vintage, Acne Archives, Kollekted by og Luck Oslo.

Tips: Ta deg en pust i bakken mellom all shoppingen og nyt det som kanskje er Oslos beste pizza hos Villa Paradiso på Olaf Ryes plass i hjertet av Grünerløkka.

Majorstuen/Bogstadveien/Hegdehaugsveien

Hvis du tar T-banen et stopp fra Nationaltheatret opp til Majorstuen, står du ved starten på en av Oslos beste handlegater: Bogstadveien. Denne shoppinggaten er Oslos lengste, og blir til Hegdehaugsveien lengre ned mot Slottsparken og sentrum.

Tips: Du kan også ta trikken, hoppe av i Hegdehaugsveien og jobbe deg oppover Bogstadveien mot Majorstuen. Her ligger butikkene på rekke og rad. 

Et utvalg butikker du ikke bør gå glipp av her er: Ganni, Filippa K, Urban, DAY Birger Et Mikkelsen, Garbo, Zara, Lille Vinkel Sko, Kemt, Tiger of Sweden, Sapatos, Fine Ting, Tatler og Massimo Dutti. 

Frogner

Befinner du deg først i området Bogstadveien/Hegdehaugsveien, er det ikke lange spaserturen ned til sjarmerende Frogner som ligger på Oslos beste vestkant. Begynn gjerne i flotte Skovveien og Niels Juels gate, hvor du finner butikker som Filippa K, MS ICON og Den Dama (rundt hjørnet i Frognerveien). I Riddervolds gate finner du flagshipbutikken til det norske merket Cathrine Hammel, og ikke gå glipp av vintagebutikken Fløyel & Kanari i Frederik Stangs gate.

Erverdige Bygdøy Allé, som strekker seg fra Solli Plass og helt ned til Skøyen, er hjem til blant annet Soul, samt det som kanskje er Norges mest fantastiske butikk når det gjelder skjønnhet og helse, Gimle Parfymeri.

 

Aker Brygge/Vika/Tjuvholmen

Det skjer stadig nye ting i dette området, hvor du absolutt bør legge inn et besøk om du befinner deg i Tigerstaden. Ikke bare fordi Aker Brygge og Tjuvholmen er hjem til noen av Oslos beste spisesteder, men også fordi at når det gjelder shopping, så finnes det noe for enhver smak her nede ved vannkanten. 

Det store kjøpesenteret Aker Brygge har svært gode shoppingmuligheter å tilby, fra kjedebutikker som H&M, Oasis og Cos, til lekre Mark + Brandy, Samsøe & Samsøe, Aspeli og You & I.

Når man skal på jentetur til Oslo, er det ingen tvil om at man bør sette av litt tid til å utforske hovedstadens shoppingliv. Denne guiden vil sørge for at dere får sjekket ut Oslos beste shoppingområder – med noen gode tips til spisesteder hvor dere kan ta dere en pust i bakken mellom all shoppingen! Vi har dere også dekket når det gjelder gode hotelltilbud for jenteturen deres, med en rekke flotte hoteller i hjertet av Oslo å velge mellom – som Hotel Bristol i Kristian IVs gate, Clarion Hotel The Hub ved Oslo S eller First Hotel Millenium ved Karl Johans gate. Som medeier i Coop HotellKupp får du gode priser på hotelloppholdet ditt i Oslo med gode venninner – kos dere med shopping og opplevelser i Tigerstaden!

  

assets

Abonner på nyhetsbrev

Ta del av eksklusive tilbud og de seneste nyhetene

assets