Luksus på budsjett: 5 smarte reisetips som vil spare deg penger

Publisert den 27 nov. 2020 i Coop HotellKupp Eksperttips

Å reise bort fra hverdagen noen dager, enten det er snakk om en to-ukers feriereise til utlandet eller bare en etterlengtet langhelg på hotell i mer hjemlige trakter her i Skandinavia, er som regel ikke billig – ikke når man har regnet sammen alle utgifter som ofte medfølger. Fra flybilletter, til hotell og mat på reise, for ikke å snakke om alle utgiftene som også kommer når man er på tur, fra aktiviteter til transport, tusenlappene får fort bein å gå på. Men det finnes heldigvis noen måter å gjøre turen billigere på – du må bare vite om disse smarte triksene: 

1. Bestill flybillett i god tid og på riktig dag

Selve reisen, enten du nå skal med fly eller tog eller bil, er ofte det dyreste med hele reisen når du skal på tur. Men det finnes måter å gjøre selve denne utgiftsposten litt lavere på. For det første kan det lønne seg å være tidlig ute med å bestille billetter, da priser på flybilletter har en tendens til å gå opp jo nærmere man kommer reisedato. Faktisk har man gjort studier på dette, og funnet ut at den perfekte tiden å bestille en flyreise på er 56 dager før avreise. Et annet punkt det kan være verdt å bite seg merke i om du vil spare noen kroner, er at flybilletter ofte er billigst på tirsdager (og dyreste pris på billetter pleier oftest å være på lørdager). Faktisk kan forskjellen mellom disse to dagene når det gjelder billettpris ligge på hele 11 prosent.

Når på dagen du skal reise spiller også inn. Det er vanligvis dyrere å reise på morgenen og formiddagen, mens ettermiddags- og kveldruter ligger litt lavere i pris. 

2. Slett informasjonskapsler

Om du har opplevd å se på flybilletter over et par dager mens du vurderer en tur, for så å oppdage at prisen på billettene synes å gå litt opp for hver gang du er inne på siden, ja så er dette tipset noe for deg.

De aller fleste nettsteder i dag bruker såkalte informasjonskapsler for å holde et øye med hvem som er inne på en side og hva som søkes etter – for så å kunne peile inn markedsføringen sin enda bedre – men også for å kunne drive med det som kalles ’dynamisk pris’ – noe som vil si at økt etterspørsel også vil gjøre at prisen på produktet heves.

For å unngå at dette skjer kan du gå inn og slette disse informasjonskapslene mellom hver gang du søker etter billetter – på den måten vil ikke flyselskapet (eller andre bedrifter) kunne se at du har vært inne og søkt på samme billett før. 

3. Registrer deg for nyhetsbrev

Mange fly- og reiseselskaper har ofte spesielle tilbud eller kampanjer som bare medlemmer eller de som har registrert seg som mottaker av selskapets nyhetsbrev får høre om (eller i alle fall er de første til å motta informasjon om). Sett deg opp som mottaker av nyhetsbrev der det ofte dukker opp gode tilbud og rabatter, og benytt deg av disse. 

4. Book hotell gjennom Coop HotellKupp

Er du medlem i Coop kan du bestille rom på mellom 730 3- og 4-stjerners hoteller på mer enn 230 destinasjoner i Skandinavia og Europa til knallpris. Faktisk er Coop HotellKupp så sikre på at de tilbyr den beste prisen at de gir deg prisgaranti – finner du samme hotell til en lavere pris til samme dato hos en annen reiseleverandør, refunderer de deg differensen! 

5. Finn ut om destinasjonen tilbyr ’bypass’ til turister 

Transport og utflukter til må-se opplevelser når du er på tur kan fort bruke opp en stor del av feriebudsjettet.

Men gjør du litt forhåndsarbeid før du reiser, kan du spare mange penger. Finn ut om destinasjonen du er på vei til tilbyr såkalte bypass, som ofte gir deg rabatter på ting som inngangsbilletter til mange severdigheter og offentlig transport.

Oslo, for eksempel, har Oslo Pass, som ved kjøp gir deg gratis inngang på mer enn 30 museer og severdigheter rundt om i byen, samt gratis reise på all offentlig transport, som t-bane, tog, trikk og buss. Andre storbyer har ofte lignende ordninger, og disse kan som regel kjøpes hos turistinformasjonen eller ved andre utsalgssteder. 

assets

Abonner på nyhetsbrev

Ta del av eksklusive tilbud og de seneste nyhetene

assets